top of page

Μάθε ποιος είμαι

Μέσα από τη δουλειά μου, τις σπουδές μου και την πορεία μου, μέχρι σήμερα, έμαθα πολλά. Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι αυτό που μου δίδαξε ο παππούς μου, Κώστας Γκιάλας. Να μην τα παρατάς ποτέ.

IMG_5681.JPG

Με δύο κουβέντες.

Με καταγωγή από τα Μεστά και την Ελάτα, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, σε μια καθαρά Χιώτικη οικογένεια.

Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή Πατρών και συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή της Αλεξανδρούπολης και για δουλειά στη Χίο.

Σήμερα εργάζομαι ως Ιατρός στο Αρεταίειο Νοσοκομείο Αθηνών. Παράλληλα, είμαι Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιπλέον πραγματοποιώ μεταπτυχιακές σπουδές ΜΒΑ με εξειδίκευση τις Υπηρεσίες Υγείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Προσπαθώ πάντα να είμαι ρεαλιστής και σύγχρονος και πάντα με το βλέμμα στη Χίο μας.

Αναλυτικά.

1996

2014

2015

2019

Οκτώβριος 2020

Νοέμβριος 2020

Φεβρουάριος 2022

Ιούλιος 2022

Σεπτέμβριος 2022

Ιούνιος 2023

Γεννήθηκα το 1996 στην Αθήνα και μεγάλωσα σε μια καθαρά Χιώτικη οικογένεια… Τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα στην Αθήνα, ενώ έντονες είναι οι αναμνήσεις μου από τα καλοκαίρια στα Μεστά, την Ελάτα και τον Κάμπο.

Η οικογένειά μου δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική.

Ο παππούς μου, Κώστας Γκιάλας, ήταν ένας χαρισματικός και προοδευτικός άνθρωπος με πάθος και απέραντη αγάπη για τη Χίο μας. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και Διευθυντικό Στέλεχος και Πρόεδρος των Ξενοδοχείων Χανδρής. Η γιαγιά μου, Αλεξάνδρα Γκιάλα, με καταγωγή από τον Βροντάδο, ήταν η κλασσική Χιώτισσα γιαγιά!​

Ο πατέρας μου, Γιάννης Γκιάλας, είναι Χειρουργός Ουρολόγος, με πολυετή κλινική εμπειρία σε Νοσοκομεία της Αθήνας και του εξωτερικού. Η μητέρα μου Ελένη Κλωκίδου, μεγαλωμένη στη Χίο, έχει εργαστεί ως Κοινωνιολόγος σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης στη Χίο και για 25 και πλέον χρόνια ως Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής στην Αθήνα, κόρη του αείμνηστου Κώστα Κλωκίδη.

Η οικογένεια μου, πάντα με έμαθε να σέβομαι τους προγόνους μου, που έδωσαν τη ζωή του για την Ελλάδα, όπως ο Ήρωας Λοχαγός Γεώργιος Γκιάλας, με έμαθε να διαβάζω την αλήθεια στα ποιήματα του Χριστιανού ποιητή Αλέξανδρου Γκιάλα ή Γ. Βερίτη, να μαθαίνω από την ανδρεία του Στρατηγού Μιχαήλ Γκιάλα και να έχω ως οδηγό την προσφορά στον άνθρωπο όπως μας δίδαξε η Καθηγήτρια Ιατρικής Μαρία Γκιάλα.

Η Ιατρική είναι μια σχολή που σου αλλάζει τον τρόπο σκέψης και καθορίζει για πάντα τη ζωή σου. 

Από το πρώτο έτος όμως κατάλαβα ότι τα προβλήματα στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο είναι πάρα πολλά. Καταλήψεις, καταστροφές, αδιαφορία.

Έγινα μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιατρικής Πάτρας και δραστηριοποιήθηκα πολιτικά όλα τα χρόνια της φοιτητικής μου ζωής.

Το 2015, εκλέγομαι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών και ένα χρόνο αργότερα εκλέγομαι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Επανεκλέγομαι Πρόεδρος το 2017, το 2018, ο μόνος πρόεδρος με τόσο μεγάλη διάρκεια θητείας σε όλο το Πανεπιστήμιο Πατρών.​

Διετέλεσα Εκπρόσωπος των Προπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών από το 2016 έως και το 2020.​

Διετέλεσα Υπεύθυνος για τη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών και Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού στη Γραμματεία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην πόλη της Πάτρας.

Μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες του 12ου τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, εκλέγομαι Μέλος στην Κεντρική Επιτροπή, όντας ο μόνος Χιώτης στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο της ΟΝΝΕΔ.

Τον Οκτώβριο του 2020, ολοκληρώνω τις σπουδές μου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και δίνω τον Όρκο του Ιπποκράτη. ​

Δυστυχώς, οι πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας COVID-19, επιβάλλουν μια διαδικτυακή Τελετή Ορκωμοσίας για όλους τους αποφοίτους του Τμήματος.

Στις 11 Νοεμβρίου 2020, ημέρα των Ελευθερίων του νησιού μας, παρουσιάζομαι στον Ελληνικό Στρατό για να εκπληρώσω την Στρατιωτική μου Θητεία. 

Τοποθετούμε στο 96 Τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής (96 ΤΥΕΘ) της Χίου, που εδρεύει στο Στρατόπεδο "Λοχαγού Γεωργίου Γκιάλα". Μετατίθεμαι, στο 96 Τάγμα Υποστήριξης Εθνοφυλακής (96 ΤΥΠΕΘ) στα Αρμόλια της Χίου και ακολούθως γίνεται απόσπαση λόγω υπηρεσιακών αναγκών για τον ΣΤ.ΕΠ. του 96 ΤΕΥΘ, όπου και υπηρετώ έως το τέλος της θητείας μου, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου ως Ιατρός του ΣΤ.ΕΠ., ως Ιατρός Εφημερίας της 96 ΑΔΤΕ και καλύπτοντας υγειονομικά το Φυλάκιο "ΠΑΝΑΓΙΑ" στην ομόνυμη βραχονησίδα των Οινουσσών.

Συμμετείχα στη διοργάνωση 2 Εθελοντικών Αιμοδοσιών και ως διδάσκων σε Σχολεία Πρώτων Βοηθειών και Πρώτων Βοηθειών σε πεδίο μάχης.

Απολύθηκα στις 11 Αυγούστου 2021.

Τον Φεβρουάριο το 2022 διορίζομαι από το Υπουργείο Υγείας, ως Ιατρός Υπηρεσίας Υπαίθρου (Αγροτικός Ιατρός) στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Βολισσού, στην καρδιά της Αμανής.

Παράλληλα, συμμετείχα σε εφημερίες του Γενικού Νοσοκομείου Χίου "Σκυλίτσειο", στον Χειρουργικό Τομέα και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Τον Ιούλιο του 2022 διορίζομαι από το Υπουργείο Υγείας, ως Ειδικευόμενος Ιατρός Γενικής Χειρουργικής (για την απόκτηση του τίτλου Ειδικότητας στην Ουρολογία) στην Β' Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, ολοκληρώνω το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Βιοηθική από την Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, μετά από την ολοκλήρωση των εξετάσεων και την παρουσίαση της Διπλωματικής Εργασίας για τα "Έντυπα Ενημερωμένης Συγκατάθεσης στην Ουρολογία".

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποφασίζει μετά από σχετική

αίτησή μου, την έναρξη εκπόνησης Διδακτορικής Διατριβής και με κατατάσσει στους Υποψήφιους Διδάκτορες της.

Παράλληλα, γίνομαι δεκτός στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση τη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

bottom of page